ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι)
- 225 γραμ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Για το Dulce de Leche:
- 800 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες) ή έτοιμο καραμελωμένο γάλα
Για το στήσιμο της τούρτας:
- 500 γραμ. γκοφρέτες
- 50 γραμ. φιστίκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
Αν χρησιμοποιήσουμε ζαχαρούχο γάλα πρέπει να το σιγοβράζουμε για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα).Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε. Αν πάλι χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα καραμέλα τότε δεν μπαίνετε στη διαδικασία του βρασμού γιατί το κουτί είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Συναρμολόγηση:
- Σε ένα παραλληλόγραμο τσέρκι ή πυρέξ στρώνουμε στη βάση γκοφρέτες.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό dulce de leche και με τη βοήθεια μιας μαρίζ και το ισιώνουμε. (Προαιρετικά ρίχνουμε φιστίκια)
- Συνεχίζουμε με τις γκοφρέτες και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γκοφρέτες και τέλος καλύπτουμε με dulce de leche.
- Διακοσμούμε προαιρετικά με φιστίκια.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 ώρες.