Έχουν περάσει δεκάξι χρόνια –και δύο κινηματογραφικές ταινίες– από τότε που προβλήθηκε στην τηλεόραση το τελευταίο επεισόδιο του «Sex & the City» και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έχει καταφέρει να μετατρέψει το πάθος που είχε η ηρωίδα της για τα παπούτσια σε δικό της επάγγελμα. Η Κάρι Μπράντσο λάτρευε τα Manolo Blahnik και κάπως τα θυμίζουν τα SJP by Sarah Jessica Parker, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Με δικό της επώνυμο κατάστημα στο Μανχάταν, πλέον, η Πάρκερ δεν έχει εγκαταλείψει φυσικά την υποκριτική, μάλιστα αναμένεται να παίξει στο θέατρο μαζί με τον σύζυγό της, Μάθιου Μπρόντερικ, στο «Plaza Suite» του Νιλ Σάιμον, που θα είχε ανέβει ήδη αν δεν ήταν ο κορονοϊός.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη δραστηριότητα με την οποία ασχολείται: η παραγωγή κρασιών, με την ετικέτα «Invivo X, SJP». Το πρώτο δείγμα, ένα Sauvignon Blanc, παρουσιάστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 και η Πάρκερ είχε πει ότι ασχολήθηκε με αυτό μετά από πρόταση του Τιμ Λάιτμπορν και του Ρομπ Κάμερον, της Νεοζηλανδέζικης οινοποιίας Invivo & Co. «Το τηλεφώνημά τους πριν από έναν χρόνο και ήταν μια αναπάντεχη πρόταση», ανέφερε τότε. «Ο άντρας μου κι εγώ πίνουμε κρασί, είμαστε καταναλωτές και λατρεύουμε τις τοπικές κάβες. Αλλά δεν γνώριζα πολλά για την παραγωγή κρασιού και, για την ακρίβεια, οι φίλοι μου δεν θα σκέφτονταν ότι θα πολυέπινα Sauvignon Blanc».

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ανάμεσα στους Τιμ Λάιτμπορν και Ρομπ Κάμερον, της Invivo & Co.

Στη συνέχεια, ήρθε το «Invivo X, SJP Rosé», το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ελλάδα. «Το blending του ροζέ ήταν μια εμπειρία στην οποία δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμμετάσχω», λέει η ίδια. «.Ήταν μια εμπειρία όχι μόνο διασκεδαστική, αλλά, όπως πάντα με τους συνεργάτες μου στην Invivo, ήταν γεμάτη εκπλήξεις, γνώσεις και είχε υπέροχα αποτελέσματα». Το ροζέ της έρχεται από τον Νότο της Γαλλίας και έχει γεμάτο σώμα, ντελικάτο άρωμα με φινέτσα και πολυπλοκότητα.

«Στην οικογένειά μας μαγειρεύουμε όλα μας τα γεύματα», ανέφερε η Πάρκερ στο λανσάρισμά του, που έγινε εν μέσω της πανδημίας. «Το να είναι τα παιδιά όλη μέρα στο σπίτι ήταν κάτι πολύ διαφορετικό, οπότε μαγειρεύαμε όλη μέρα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Έτσι, το κρασί ήταν κάτι σαν διακοπές στη διάρκεια του γεύματος. Είναι το πιο εύκολο κομμάτι του: Έχεις ένα ανοιχτήρι κι αυτό φτάνει! Ήταν πολύ καλή παρέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπραντ Πιτ: Κυκλοφορεί τη δική του ροζέ σαμπάνια