Το brunch μπορεί να ξεκίνησε από την Αγγλία, να έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια όμως έχει κατακτήσει τις προτιμήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας, που ψάχνουν να βρουν την καλύτερη πρόταση για να απολαύσουν το χαλαρό κυριακάτικο πρωινό τους.

Το Sunday Brunch άλλωστε είναι ο συνδυασμός του πρωινού με το δεκατιανό και το ελαφρύ μεσημεριανό και τα εστιατόρια, που το προσφέρουν συναγωνίζονται για τις γαστριμαργικές προτάσεις και την ποικιλία στο μενού.

Το  «Lazy Sunday Brunch» του Athénée, έχει γίνει ήδη must και μάλιστα κυριακάτικο σημείο συνάντησης στην καρδιά της Αθήνας με ευφάνταστο μενού του σεφ Νίκου Σκλήρα, με πολλές επιλογές από νόστιμα πιάτα με ποικιλία από σπεσιαλιτέ με βάση τα βιολογικά αυγά, burgers, ιδιαίτερες σαλάτες, φυσικούς χυμούς και φυσικά κοκτέιλ!

Όμως σε ένα brunch είναι απαραίτητες και οι γλυκές δημιουργίες και τον μήνα αυτό την σκυτάλη πήρε ο κορυφαίος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος. Και πραγματικά για εμάς, που βρεθήκαμε χθες στο Athénée για να απολαύσουμε το «χαλαρό» κυριακάτικο brunch με το που αντικρίσαμε το εντυπωσιακό μπουφέ του Στέλιου Παρλιάρου, που ήταν στημένο στο κέντρο του μαγαζιού, μας μαγνήτισε. Έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής, στην εποχή της Αναγέννησης με τις γλυκές δημιουργίες να ξεπηδούν μέσα από μπουκέτα λουλουδιών.

Όσοι επιθυμείτε θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσει τα υπέροχα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου μαζί με το μενού του Athénée για τις επόμενες τρείς Κυριακές, έως 29 Μαρτίου.

(Στη φωτογραφία εξωφύλλου: Στέλιος Παρλιάρος, Αντώνης Λουδάρος)