Το Nikkei Floresta, στη δεξαμενή στο Κολωνάκι και το φετινό καλοκαίρι υποδέχεται τους πιστούς αλλά και καινούργιους θαμώνες σε έναν υπέροχα εντυπωσιακά ανακαινισμένο χώρο με τα τραπέζια να «αγκαλιάζουν» τη μεγάλη μπάρα σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά, σαν ένα ταξίδι στα υπέροχα δάση του Αμαζονίου!
Το Nikkei Floresta έχει προσωπικότητα και δημιουργεί το δικό του θεσμό στο food and beverages, απογειώνοντας τις fusion γευστικές προτάσεις του. Συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογό του νέα πιάτα με ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς.
Μοναδικές γεύσεις που απήλαυσαν και πολλοί καλοί φίλοι του Γιάννη Μωράκη, του Γιώργου Μελισσάρη, του Δημήτρη Μπενάκη που βρέθηκαν πρόσφατα στο Nikkei Floresta, όπως οι: Μιμή Ντενίση, Νίκος Ψαρράς, Τζένη Μπότση, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ανδρέας Μάνεσης, κ.ά.
Από το φετινό καλοκαίρι τα Nikkei διαφοροποιούνται σε concept καθώς θα είναι ανάλογα με τις επικείμενες συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. «Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν. Κάθε Nikkei θα είναι και μία έκπληξη! Από αυτό το καλοκαίρι, το μενού στο Nikkei Floresta, υπογράφει ο Νίκος Ψηλός και τα signature cocktails η Μαίρη Ταλαιπώρου
Αξίζει να σημειωθεί πως το bar του Nikkei πρόσφατα τιμήθηκε από τα βραβεία FNL με το βραβείο ως το καλύτερο bar εστιατορίου!
Ο Νίκος Ψηλός, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του, στο Costa Navarino, σε ένα από τα πιο φημισμένα Ιαπωνικά εστιατόρια που λειτουργούν στην Ελλάδα, στο ΙΝΒΙ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια, ανέβαλε head chef στο εστιατόριο του διεθνούς φήμης ξενοδοχείου Cavo Tagoo στην Μύκονο. Τον χειμώνα του 2017 μετακόμισε στο Λονδίνου με στόχο την εξέλιξή του επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Zuma Restaurant στο Knightsbridge. Το Zuma, ήταν σταθμός για τον Νίκο Ψηλό, καθώς έγινε head Chef σε χρόνο που κανένας άλλος δεν το έχει πετύχει έως τώρα σε τόσο νεαρή ηλικία. Το παγκόσμιο brand, μάλιστα, του ανέθεσε και το επόμενο μεγαλύτερο project του οδηγώντας τον και πάλι στο νησί των Ανέμων καθώς δημιούργησε τον δικό του χώρο στο Cavo Tagoo. Εκεί, ο Νίκος Ψήλος διεύθυνε κουζίνα 90 μαγείρων δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα, για περισσότερα από 1000 άτομα που κάθε νύχτα επισκέπτονταν τον μαγευτικό χώρο και γεύονταν το φαγητό του. Έξι χρόνια μετά, η πυξίδα τον οδηγεί στην Αθήνα όπου, με καινούριους συνεργάτες, υπογράφει το μενού του Περουβιανού εστιατόριου-bar Nikkei Floresta, ενός χώρου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει θέσει πολύ υψηλά τον γευστικό πήχη, δημιουργώντας μία σπουδαία ιστορία και κερδίζοντας τη δική του θέση στον γαστριαμαργικό χάρτη.
Το νέο menu του Nikkei Floresta, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει : Otoro nigiri dumbling με scallop & chorizo, Ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, Tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi sauce, Nigiri wagyu Foie gras, Causa με ψητό χταπόδι και pico de galo, Lomo saltado wagyu tataki, Scallop και Yellowtail roll με jalapeno sauce, Gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα, Jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, Blackcod με greipfruit miso και σαλάτα με σταμναγκάθι. Στο Nikkei Floresta, θα υπάρχει ceviche bar με live act, όπου ο chef με την ομάδα του, θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradido, sushi, ceviche.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PAPADAKIS PRESS. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ, ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ)