Η εβδομάδα των αποκαλύψεων, των πολλών tweets και των trends για την χρονιά που φεύγει. Το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης- το Twitter- έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα θέματα που απασχόλησαν, αυτά για τα οποία έγιναν τα περισσότερα τιτιβίσματα.
Οι λέξεις κλειδιά είναι διασημότητες, αθλήματα και άλλες πολλές που οδήγησαν» την ηλεκτρονική κουβέντα με σύμπνοια ή με τσακωμούς.
Τηλεόραση: Τα πιο διάσημα και θελκτικά- για τους χρήστες- τηλεοπτικά προγράμματα για το 2019 ήταν το «Game of Thrones» και το «Stranger Things». Η τελευταία σεζόν του «Game Of Thrones» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, πολυδιαφημισμένη γαρ και οδήγησε σε πολλές αντιπαραθέσεις για πολύ καιρό. Η επιτυχία του «Stranger Things» ήταν μια μεγάλη νίκη για το «αυθεντικό περιεχόμενο» που παρέχει το Netflix.
Κινηματογράφος: Η ταινία «Avengers –Endgame» βρέθηκε στην πρώτη θέση σχολιασμού και συζητήσεων ενώ η ταινία φαινόμενο «Joker» κατέληξε στην 4η θέση
Ηθοποιοί: Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Tom Holland, στη δεύτερη o Chris Evans ενώ στην 9η θέση φιγουράρει η Jennifer Lopez.
Τραγουδιστές: Την κορυφή κατέκτησε το νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα, “BTS“, στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Ariana Grande, η Rihanna στην 4η και η Lady Gaga στη 10η
Η καταστροφική πυρκαγιά στην «Παναγία των Παρισίων» -τον Απρίλιο- ήταν το θέμα της επικαιρότητας που σχολιάστηκε περισσότερο στο Twitter το 2019.
Η λέξη κλειδί #NotreDame βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των hashtags συγκριτικά με τα θέματα της επικαιρότητας που απασχόλησαν περισσότερο και για τα οποία έγιναν οι περισσότερες, παγκοσμίως.
Η φωτιά ξέσπασε στις 15 Απριλίου στις 19:50, την ώρα που στον ναό γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του. Εξαπλώθηκε αστραπιαία στην οροφή του γοτθικού κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από οκτώ αιώνες και έφτασε στο βέλος της, που κατέρρευσε, ακολουθούμενο από ουσιαστικά όλη τη στέγη. Μετά από 15 ώρες συνεχούς φωτιάς, νωρίς την επόμενη μέρα, στις 16 Απριλίου, στις 9:50 π.μ., η Πυροσβεστική του Παρισιού ανακοίνωσε επίσημα ότι η πυρκαγιά είχε σβήσει εντελώς.
Στη δεύτερη θέση των θεμάτων επικαιρότητας βρέθηκε η νέα αυτοκρατορική εποχή στην Ιαπωνία
Από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου, η Ιαπωνία μπήκε σε νέα εποχή με την εκκίνηση του πρώτου έτους της νέας αυτοκρατορικής εποχής, Reiwa (όμορφη αρμονία). Ο πρίγκιπας διάδοχος Ναρουχίτο έγινε επισήμως ο νέος αυτοκράτορας, ο 126ος της χώρας, μετά την λιτή αλλά ιστορική τελετή παραίτησης του πατέρα του Ακιχίτο, ο οποίος έθεσε τέλος στα τριάντα χρόνια που διήνυσε ως «σύμβολο του Κράτους και της ενότητας του λαού» – γνωστή ως εποχή Heisei – παραιτούμενος και μεταβιβάζοντας τον Θρόνο των Χρυσανθέμων στον γιο του.
Από το Σταύρο Θεοφάνους