Πρέπει να κάνεις τηλεργασία από το σπίτι και τα παιδιά δεν σε αφήνουν σε ησυχία; Προσπαθείς μάταια να ολοκληρώσεις μια βιντεοκλήση χωρίς να σε διακόψει κάποιο μέλος της οικογένειάς σου; Δεν είσαι η μόνη. Δες, για παράδειγμα, την Εύα Λονγκόρια.
Η 45χρονη Λατίνα τιμήθηκε με το CARE Impact Award for Exceptional Activism και εμφανίστηκε μέσω βίντεο στη διαδικτυακή τελετή απονομής. Τίποτα παράξενο στις μέρες που ζούμε – μόνο που η ηθοποιός είχε αγκαλιά τον ανήσυχο δίχρονο γιο της.
Στην αρχή και η ίδια δυσκολεύτηκε να βρει τον ρυθμό, μάλιστα έκανε λάθος όταν ανέφερε το βραβείο της, λέγοντας «advocatism» αντί για «activism». Η προσοχή του μικρού ήταν στραμμένη σε άλλο σημείο από εκείνο που κοιτούσε η μητέρα του και από τους ήχους καταλάβαινες ότι παρακολουθούσε κάτι σαν παιδικό.
Σε κάποιο σημείο χασμουρήθηκε, σε άλλο επανέλαβε με ενθουσιασμό μια λέξη που μόλις είχε πει η μητέρα του, και συνολικά συνέβαλε στο να δούμε έναν από τους πιο πρωτότυπους ευχαριστήριους λόγους που έχουμε δει ποτέ!
Η Εύα Λονγκόρια ανέφερε ότι μεγάλωσε στο Τέξας και ήταν η μικρότερη από τέσσερις κόρες. Το γεγονός ότι μία από τις αδελφές της έχει ειδικές ανάγκες την ευαισθητοποίησε από νωρίς στον εθελοντισμό. Όπως είπε, μέχρι κάποια ηλικία ούτε που είχε σκεφτεί να γίνει ηθοποιός. Το 2012, όταν πια ήταν γνωστή κι επιτυχημένη, ίδρυσε ένα ίδρυμα με το όνομά της για να βοηθήσει με συστηματικό τρόπο Λατίνες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.
«Υπάρχει μια παρανόηση ότι πρέπει να είναι κάποιος πλούσιος ή διάσημος για να είναι ακτιβιστής ή φιλάνθρωπος», ανέφερε κλείνοντας τον λόγο της. «Το μόνο που χρειάζεται είναι μαχητικό πνεύμα, διάθεση να δουλέψεις και γνήσια αφοσίωση σε μια κοινότητα για την οποία νοιάζεσαι. Για μένα, αυτή είναι η κοινότητα των Λατίνων, και συγκεκριμένα των Λατίνων γυναικών και κοριτσιών. Σας ευχαριστώ και πάλι για αυτή την εξαιρετική τιμή. Όπως ξέρουμε, αν θες να γίνει κάτι, πρέπει να ζητήσεις από μια πολυάσχολη γυναίκα να το κάνει! Οπότε ας το κάνουμε. Και ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».
Ο οργανισμός CARE ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια και δραστηριοποιείται σε 100 χώρες, βοηθώντας ετησίως 70 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι η τρίτη φορά που απονέμει βραβεία και μεταξύ άλλων τίμησε επίσης τη σκηνοθέτιδα Άβα ΝτιΒερνέ, με το CARE Impact Award for Global Feminism, και την τενίστρια Βένους Ουίλιαμς, με το CARE Impact Award for Gender Equality.
«Ζούμε σε καιρούς παράξενους, ανήσυχους, ακόμα και επικίνδυνους για πολύ, πολύ κόσμο, και οι πιο τυχεροί από εμάς δεν έχουμε χάσει τη βολή μας», είπε η Άνα ΝτιΒερνέ. «Αλλά για τόσους πολλούς άλλους, ιδιαίτερα τις κοινότητες των Μαύρων και των μελαμψών, ο COVID έχει κλέψει δυσανάλογα το βιος και τις ζωές τους, διευρύνοντας και κάνοντας πιο βαθιές τις ανισότητες που ήδη υπήρχαν. Όμως, μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά υπάρχουν επίσης δυνατότητες, όπως υπάρχουν και ευκαιρίες. Η ευθύνη να σηκώσει ο ένας τον άλλο και να αρνηθούμε τις προσπάθειες της πανδημίας να μας διχάσει. Αυτή η πεισματάρικη ανθεκτικότητα είναι στις ρίζες του CARE».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μπραντ Πιτ μοίρασε τρόφιμα χωρίς να τον γνωρίσει –σχεδόν– κανείς
Ως απάντηση στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ο οργανισμός ξεκίνησε μια καμπάνια για την παροχή βοήθειας σε όσους δίνουν μάχη ενάντια στον κορονοϊό ή πλήττονται με κάποιο τρόπο. Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί 1,6 εκατομμύρια πακέτα στήριξης, που μπορεί να περιέχουν από τρόφιμα και βασικές προμήθειες, μέχρι αντισηπτικά και οικονομική βοήθεια.
Φωτογραφίες: Getty Images/Getty Images for CARE