Έτσι όταν ήρθε η πρόσκληση από την Χριστίνα Παπαθανασίου, pr manager της Μεγάλης Βρετανίας να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από τον  όγδοο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και να γευτούμε ευφάνταστα κοκτέιλ αλλά και δημιουργικά Bar Bites με την υπογραφή του εμπνευσμένου chef de cuisine Αστέριου Κουστούδη ήταν ό, τι καλύτερο για να ξορκίσουμε τις καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

(Αστέριος Κουστούδης, Χριστίνα Παπαθανασίου΄)

Το rooftop του αριστοκρατικού ξενοδοχείου που δεσπόζει στην καρδιά της Αθήνας είναι  μία από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης με μια θέα που κόβει την ανάσα. Από την o Iερός λόφος της Ακρόπολης με τον φωταγωγημένο Παρθενώνα και τα υπόλοιπα μνημεία που σε καθηλώνουν, από την άλλη ο καταπράσινος λόφος του Λυκαβηττού αλλά και το όμορφα φωτισμένο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνθέτουν μια εικόνα μοναδική που δεν χορταίνεις να αντικρίζεις.

Το early evening κάλεσμα στο πολυτελή χώρο και στο τόσο προσεγμένο μπαρ ξέραμε ότι σίγουρα θα ήταν μία απόλαυση με άκρως ρομαντική διάθεση.

Έτσι κι έγινε, αφού με το που έφθασα στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου και μπήκα στο GB Roof Garden Restaurant and Bar απλώθηκε μπροστά μου μια εικόνα μοναδική όσο γοητευτικό ήταν τελικά και το κάλεσμα της «μετρ» των δημοσιών σχέσεων Χριστίνας Παπαθανασίου.

Απόλαυσα το signature cocktail «The last drink», που τελικά ποτέ δεν είναι το τελευταίο, και γεύτηκα τα δημιουργικά πιάτα του Αστέριου Κουστούδη, που τα χαρακτηρίζουν όχι μόνο η αστείρευτη έμπνευση του executive chef του ξενοδοχείου αλλά και οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, που χρησιμοποιεί. Αυτή την φορά την τιμητική τους είχαν τα όστρακα, που τα πάντρεψε μοναδικά με την μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα καθώς και δημιουργίες με βάση θαλασσινά και ψαρικά. Και στο φινάλε επίσης εξαιρετικούς γλυκούς πειρασμούς.

(Tuna tatami με σάλτσα wafu)

(Ταρτάρ μόσχου με καπνιστό χέλι)

(Καραβίδα με σάλτα καραβίδας)

Όλα ήταν υπέροχα. Τελικά το Bar 8 είναι «The Place to be»