Συνολικά 204 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, κατανεμημένα σε 12 διαφορετικές «γευστικές» κατηγορίες, κατάρτισαν και φέτος τη λίστα της ελίτ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης 16 ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων «Chef της Χρονιάς» στον Αστέριο Κουστούδη των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George, βραβείο Συνολικής Προσφοράς στον Φωκίωνα Ζησιάδη, με το αντίστοιχο της «Προσφοράς στην Ελληνική Παράδοση» στη Γιώτα Κουφαδάκη. «Καλύτερου bar εστιατορίου» στο Nikkei, εστιατορίων για κρέατα στο «Brutus Tavern», «Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι», κ.ά. Restaurant Manager of the Year ανακηρύχθηκε o Μιχάλης Λαδάς για τα εστιατόρια GB Roof Garden και Tudor Hall.

Στην απονομή, που με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο παρουσίασε η Μπέττυ Μαγγίρα, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 600 εκλεκτοί καλεσμένοι, όλοι πρωταγωνιστές της εστίασης, του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, απολαμβάνοντας μια τελετή που είχε όλες τις ωραίες γεύσεις της ζωής! Της αγωνίας, της χαράς, της συγκίνησης, της καταξίωσης, της επιβράβευσης.

Αμέσως μετά το τέλος των βραβεύσεων, ακολούθησε ένα πολύχρωμο Food Parade στο περιστύλιο του Ωδείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO PANOULIS. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ)