Ο χαμός της Μπριόνα Τέιλορ από αστυνομικά πυρά μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στις 13 Μαρτίου 2020, ήταν ένα από τα γεγονότα που πυροδότησαν το κίνημα Black Lives Matter, το οποίο γιγαντώθηκε μετά και τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Οι δύο αυτές περιπτώσεις αποδείχτηκε ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου στο πρόβλημα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με θύματα κατεξοχήν Αφροαμερικάνους.
Η πρώτη δικαίωση για την οικογένεια της Μπριόνα ήρθε με την ανακοίνωση ότι η πόλη του Λούιβιλ, όπου σημειώθηκε το συμβάν, θα καταβάλει ως αποζημίωση στην οικογένειά της 12 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπέντζαμιν Κραπ, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «ιστορική» και εκτίμησε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ ως αποζημίωση για τον αναίτιο θάνατο πολίτη από αστυνομικό. Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του δημάρχου Κρεγκ Φίσερ, είναι το υψηλότερο που έχει καταβληθεί ποτέ από τον συγκεκριμένο δήμο.
«Η δικαιοσύνη για την Μπριόνα σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές προς τιμήν της», δήλωσε η μητέρα της, Ταμίκα Πάλμερ. «Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα το πετύχει αυτό, αλλά τα μέτρα αναδιάρθρωσης της αστυνομίας που καταφέραμε να περάσουν ως μέρος του συγκεκριμένου διακανονισμού σημαίνουν πολλά περισσότερα για την οικογένειά μου, την κοινότητά μας και τη μνήμη της Μπριόνα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και η Formula 1 έγινε πεδίο αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας
Η Πάλμερ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να απαγγελθούν κατηγορίες στους τρεις αστυνομικούς που ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο της κόρης της. Ένας από αυτούς έχει αποπεμφθεί από το σώμα και οι άλλοι δύο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Κεντρική φωτογραφία: Πορτρέτο της Μπριόνα Τέιλορ από τη σειρά «Say Their Names», της Λυδίας Βενιέρη