ΥΛΙΚΑ

Για το Brownie

  • 170 γρ βούτυρο
  • 155 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 70 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 40 γρ Κακάο
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 165 γρ πλάκα Κουβερτούρα 65% κακάο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Για τη μους

  • 200 γρ Πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος (για την γκανάζ)
  • 350 γρ κρέμα γάλακτος (για την σαντιγί)
  • 2 αυγά (κρόκους & ασπράδια ξεχωριστά)
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

  • 150 γρ καραμελωμένα φουντούκια ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 8 φράουλες και 6 σμέουρα
  • 5 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • Τριμμένο μπισκότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Brownie

  1. Σε μια φόρμα 28 cm με αποσπώμενο πάτο και με καστάνια, βάζουμε μια λαδόκολλα στρογγυλή στον πάτο και άλλη μια λωρίδα λαδόκολλας περιμετρικά έτσι ώστε να καλύψει το στεφάνι της φόρμας από μέσα.(Κόβουμε ένα κυκλικό κομμάτι που να εφαρμόζει στον πάτο της φόρμας με το να διπλώσουμε 4 φορές την λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο και μετρώντας την κορυφή του μέχρι το χείλος του στεφανιού, στη συνέχεια το κόβουμε και όταν το ανοίξουμε έχουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα.)
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα λευκό χρώμα.
  3. Μετά βάζουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Στη συνέχεια μέσα σε ένα κόσκινο βάζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα του βουτύρου.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα 165 γρ λιωμένης κουβερτούρας.
  5. Δεν το ανακατεύουμε πολύ γιατί θα έχουμε στο τέλος ένα σφιχτό Brownie.
  6. Βάζουμε το μείγμα με την σοκολάτα μέσα στην φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά.
  8. Όταν κρυώσει, με ένα οδοντωτό μαχαίρι κάνουμε επίπεδη την πάνω μεριά του αφαιρώντας τυχόν εξογκώματα.
  9. Το βάζουμε πάλι μέσα στην φόρμα και μετά στο ψυγείο, μέχρι να κάνουμε την μους.

Για τη μους σοκολάτας 

  1. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
  2. Σε ένα κατσαρόλι βράζουμε την κρεμά (100 γρ) χωρίς να χοχλάσει, και ενσωματώνουμε την ζελατίνη (στραγγισμένη) και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Σε ένα μπολ έχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα γάλατος και ρίχνουμε σε αυτήν το ζεστό μείγμα της κρέμας.
  4. Περιμένουμε για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
  5. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μια σκληρή μαρέγκα.
  7. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με την γκανάζ σοκολάτας, αναδεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  8. Τέλος, χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτήν στο προηγούμενο μείγμα.
  9. Η μους μας είναι έτοιμη.

Για τη σύνθεση του brownie

  1. Στην φόρμα βάζουμε μια μεμβράνη περιμετρικά και αδειάζουμε τη μους πάνω από το brownie και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Βγάζουμε το brownie από την φόρμα, αφαιρούμε την περιμετρική μεμβράνη και με μια σπάτουλα ισιώνουμε την μους.
  3. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φουντούκια, τα κόκκινα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου και το τριμμένο μπισκότο.
  4. Αν θέλουμε πριν βάλουμε τις γαρνιτούρες μπορούμε να περάσουμε τη μους από πάνω με κοσκινισμένο κακάο.