Είναι ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου με φράουλες, παντεσπάνι και λευκή κρέμα, που ανακάλυψε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας το παρουσιάζει.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
• 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
• 2 πρέζες αλάτι
• 125 γραμ. μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 φλ. ζάχαρη
• 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
• 2 βανίλιες
• ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι (ακέρωτο)
Για το σιρόπι
• 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
• 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
• 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
Για το γαρνίρισμα
• 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 200 γραμ. μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
• λίγο κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το tres leches cake, αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και ιδιαίτερο σιρόπι, όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34×22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30΄στη μεσαία σχάρα. Όταν βγει το παντεσπάνι από το φούρνο, όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού και το αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.
Για το σιρόπι γάλακτος
Χτυπάμε στο μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο μέχρι να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
Αφού κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Το γλυκό ψυγείου θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο.
Για το γαρνίρισμα
Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές. Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρες μικρές φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται πάντα παγωμένο και είναι καλύτερο την επόμενη ημέρα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr