ΥΛΙΚΑ

• 1 3/4 φλιτζάνια (230 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 1/4 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) άμυλο αραβοσίτου(κορν φλάουερ)

• 1/2 κουταλάκι αλάτι

• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

• 6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα

• 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• 1 1/4 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) ζάχαρη

• 1/4 φλιτζάνι (60 ml) πλήρες γάλα

• 340 γραμμάρια γάλα εβαπορέ

• 400 γραμμάρια ζαχαρούχο  γάλα

• 1 1/2 φλιτζάνια (355 ml) κρέμα γάλακτος

• 1 έως 2 κουταλιές της σούπας (15 έως 30 ml) ρούμι (προαιρετικά)

• 2 φλιτζάνια (475 ml) κρέμα γάλακτος

• Για την επικάλυψη 2 κουταλιές της σούπας (15 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23Χ33 εκ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Με το μηχάνημα να λειτουργεί ακόμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Προσθέτουμε την βανίλια και στη συνέχεια ένα-ένα τους κρόκους κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μόνο για να ανακατευτεί. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, το ένα τρίτο κάθε φορά, αναδιπλώνοντας σε κάθε προσθήκη απαλά με το χέρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 18 έως 24 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση ένα με στόμιο εκχύσεως, χτυπάμε μαζί το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και το 1/1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Προσθέστε ρούμι, εάν χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι από σουβλάκι για να κάνετε τρύπες σε όλο το κέικ. Ρίχνουμε το μίγμα με γάλα πάνω από το κέικ κρατώντας μισό ποτήρι για το τελικό σερβίρισμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Ιδανικά θα πρέπει να μείνει για μία νύχτα πριν το απολαύσετε.

Πριν το σερβίρετε, χτυπήστε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Αλείψτε στη συνέχεια το κέικ. Σερβίρετέ το σε τετράγωνα, ρίχνοντας πρώτα μια μικρή ποσότητα από το μίγμα γάλακτος που έχετε κρατήσει.

Καλή απόλαυση.

Από την Γκέλυ Καλουτά