ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
• 450 γρ. μπισκότα τύπου oreo
• 180 γραμ. βούτυρο (λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα
• 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
• 120 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 250 γραμ. φιστικοβούτυρο
• 250 γραμ. τυρί κρέμα
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
• 100 γραμ. φιστίκια αλατισμένα
Για τη διακόσμηση
• 5 μπισκότα τύπου oreo σπασμένα
• 10 γραμ. φιστίκια αλατισμένα, ψιλοκομμένα
• 10 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη βάση τάρτας που έχουμε προετοιμάσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει η κρέμα για τουλάχιστον 3 ώρες. Εγώ την αφήνω για μια νύχτα.
Για τη διακόσμηση
Διακοσμούμε προαιρετικά με μερικά μπισκότα oreo, φιστίκια και λιωμένη κουβερτούρα
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr