ΥΛΙΚΑ
- 250 γραµ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή δυο μικρότερα)
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένη
- λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σσχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες λεπτές καπνιστό σολομό
- 2 κ.σ γιαούρτι ή τυρί κρέμα light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με τον κύβο λαχανικών. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ ανάδευσης.
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα βότανα. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού κι αλατοπερώνουμε ελαφρά. Και με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα υλικά σαν να τα πολτοποιούμε.
Στραγγίζουμε τα καυτά ζυμαρικά (κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε) και τα προσθέτουμε στη σάλτσα αβοκάντο.
Προσθέτουμε το σολομό. Προσθέτουμε λίγο από το καυτό νερό των ζυμαρικών περίπου 1/2 φλ.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν κρεμένια υφή και να αραιώσει η σάλτσα αβοκάντο.
Σερβίρουμε σε 2 πιάτα με μια κουταλιά τυρί κρέμα light.
Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγα βότανα.