ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα σκιουφιχτά ζυμαρικά
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μερίδες
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε τις μερίδες του χοιρινού και τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το χοιρινό. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο. Σοτάρουμε καλά για, περίπου, 2 λεπτά  και στη συνέχεια βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το χοιρινό και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε, περίπου 1 λίτρο νερό , σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση με 2 ώρες . Ελέγχουμε ανά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό νερό κι όχι κρύο για να μην σφίξει το κρέας. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-9 λεπτά και τα σουρώνουμε.Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να πάει παντού. Ιδανικό όμως είναι να ρίξουμε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό ώστε να μελώσουν με την λεμονάτη σάλτσα. Σερβίρουμε με κομμάτια από το χοιρινό και τριμμένη παρμεζάνα.