ΥΛΙΚΑ

  • 350 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γραμ. νερό
  • 350 γραμ. τυρί φέτα (σε χοντρά τρίμματα)
  • 100 γραµ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. σουσάμι
  • 1 κ.γλ. γλυκάνισο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την εύκολη παριανή τυρόπιτα της μαμάς χωρίς φύλλο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά. Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών. Αν δεν έχετρ τέτοιο σκεύος απλώς βάλτε στο φούρνο ένα ταψί 25×35 για να κάψει καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.

Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίματα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.

Κόβουμε μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το τινάζουμε να ανοίξει. Με προσοχή το τοποθετούμε πάνω στην πυρωμένη γάστρα ή το ταψί, που βγάλαμε από το φούρνο και περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι. Αδειάζουμε μέσα την εύκολη τυρόπιτα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της τυρόπιτας. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.

Ψήνουμε την εύκολη τυρόπιτα Πάρου στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.

Προσοχή: Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.