ΥΛΙΚΑ
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
• 2 αυγά
• 1 καρότο
• 1 κλωνάρι σέλερι
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 3 κ.σ. γιαούρτι
• 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
• 1 φλ. φρυγανιά
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο ξύδι για το πλάσιμο
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• πατάτες για το σερβίρισμα
Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
• 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
• λίγη ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
• στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια
Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.
Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και παγώνουμε λίγο στο ψυγείο.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr