Όπως μάλιστα δηλώνει: «Θυμάμαι ότι η μητέρα μου το έφτιαχνε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά κάθε χρόνο το άλλαζε ελαφρώς. Η τάση στη δεκαετία του ΄90 ήταν με φρυγανιές στη βάση, αλλά όταν ήρθε το cheesecake στη ζωή μας, απέκτησε μπισκοτένια βάση» και συμπληρώνει «Το καλύτερο σημείο όμως δεν είναι άλλο από το ζελέ με κομμάτια φρούτου. Είναι ανάλαφρο, εθιστικό και εντελώς μα εντελώς ανοιξιάτικο».
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
• 200 γρ. μπισκότα της επιλογής σου
• 80 γρ. ξηροί καρποί (αμύγδαλα ή φουντούκια)
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
• 30 γρ. ζελέ φράουλας σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (2 φακελάκια)
• 500 γρ. νερό καυτό
• 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 200 γρ. φράουλες
Για το ζελέ
• 15 γρ. ζελέ φράουλας σε σκόνη χωρίς ζάχαρη (1 φακελάκι)
• 400 γρ. νερό καυτό
• 100 γρ. φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. (ή σε ό,τι ταψί έχουμε). Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα. Mε ένα ποτήρι το πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε τα 2 φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζελέ με ένα αυγοδάρτη. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις βάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Περιχύνουμε με το μείγμα ζελέ – γιαούρτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το ζελέ
Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε το φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με μια κουτάλα αδειάζουμε το ζελέ πάνω από το γιαούρτι. Δεν το περιχύνουμε απευθείας γιατί έτσι θα σπάσουμε την επιφάνεια και θα χαλάσουμε το γλυκό. Προσθέτουμε από πάνω και τις φράουλες κομμένες σε φέτες. Παγώνουμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες.
Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis
Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr