ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γραμ. γκοφρέτες (όσο χρειαστεί για 2 στρώσεις σε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στήνουμε μπενμαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.

Βάζουμε τη λευκή κουβερτούρα στο μπολ να λιώσει.

Μόλις λιώσει εντελώς αποσύρουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα

Στρώνουμε στο ταψί μας μια βάση από γκοφρέτες. Προσθέτουμε το μισό μίγμα λευκής κουβερτούρας από πάνω.  Στρώνουμε ακόμα μια στρώση από γκοφρέτες. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό μίγμα λευκής κουβερτούρας.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.