Το ψυχολογικό θρίλερ, που αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Πάτρικ Χάμιλτον ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο θερινό θέατρο «Αθηνά». Πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Κρίτα, Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Παντελής Καναράκης, Βαγγέλης Ψωμάς και Γιάννης Σίντος.
Η «Θηλιά» γράφτηκε το 1929 και μετά το θέατρο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, το 1948 από τον δεξιοτέχνη των θρίλερ Άλφρεντ Χίτσκοκ.
Την παραγωγή της παράστασης υπογράφουν τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη.
Η υπόθεση: Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο παρά μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Μέχρι τότε, όμως, προσκαλούν τη μητέρα του και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο. Οι δυο φίλοι πιστεύουν πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα: «χωρίς πάθος, χωρίς κίνητρο, χωρίς λάθη και χωρίς ίχνη – διέπραξαν φόνο αναίμακτο κι αθόρυβο». Κατά τη διάρκεια τού δείπνου η προκλητική συμπεριφορά του ενός εκ των δυο και το άγριο μεθύσι του άλλου κινούν τις υποψίες ενός από τους καλεσμένους.
Αξίζει εδώ ν’ αναφερθεί πως η ιστορία –όσο επίμονα κι αν το είχε αρνηθεί ο συγγραφέας της Πάτρικ Χάμιλτον– βασίζεται στην αληθινή υπόθεση των Λήοπολντ και Λομπ, μια υπόθεση δολοφονίας που συντάραξε το Σικάγο τη δεκαετία του 1920. Οι δύο αυτοί ευκατάστατοι φοιτητές απήγαγαν και δολοφόνησαν έναν νεαρό μαθητή διαπράττοντας αυτό που έμεινε γνωστό στην ιστορία ως «το έγκλημα του αιώνα». Όπως δήλωσαν αργότερα, με την πράξη τους αυτή ήθελαν να δηλώσουν την πνευματική τους υπεροχή διαπράττοντας το «τέλειο έγκλημα».
Την μετάφραση και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοέν ενώ τα σκηνικά ο Γιάννης Αρβανίτης, τις χορογραφίες ο Παντελής Καναράκης, τους φωτισμούς ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και τα κοστούμια η Σοφία Δριστέλα.