Για ένα μόνο βράδυ, οι Έλληνες του Μονακό, οι ξένοι θαυμαστές της καθώς και όσοι θα ταξιδέψουν στο Μόντε Κάρλο από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν επί σκηνής και να διασκεδάσουν με τα τραγούδια της κατά τη διάρκεια ενός high-end dinner. Μάλιστα, ειδικά για την εμφάνιση της Άννας Βίσση στο Μονακό, το σκηνικό στο Monte Carlo Salle des Etoiles θα φωτιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία της Άννας Βίσση στο Μονακό θα υποστηρίξει έναν περιβαλλοντικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Monk Seal Alliance (MSA) που είναι αφιερωμένη στη διατήρηση και προστασία αυτού του εμβληματικού είδους της Μεσογείου. Έχοντας χαρακτηριστεί ως απειλούμενο είδος υπό εξαφάνιση, η μεσογειακή φώκια (Monachus Monachus), βρίσκει καταφύγιο στο μικρό κυκλαδίτικο νησί της Γυάρου, το οποίο στο παρελθόν υπήρξε ιστορικά τόπος εξορίας και φυλάκισης. Στην πραγματικότητα, περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το νησί της Γυάρου σε καταφύγιο για τη μεσογειακή φώκια.
Προσπάθειες όπως αυτές στη Γυάρο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας έχουν αποφέρει καρπούς με αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά να διατηρούν έναν από τους μεγαλύτερους υποπληθυσμούς του είδους στη Μεσόγειο σήμερα. Η αέναη και ενισχυμένη προσπάθεια διατήρησης του είδους είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συνεχίσει να ευημερεί. Η πρωτοβουλία Monk Seal Alliance υποστηρίζει την πρακτική δράση διατήρησης για την προστασία της μεσογειακής φώκιας και του οικοτόπου της σε όλη τη γκάμα των ειδών σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες: annavissilive.com
Όσον αφορά στο Ίδρυμα Prince Albert II of Monaco Foundation
Εμπνευσμένο από τις δικές του παρατηρήσεις και υπό το φως των ανησυχητικών επιστημονικών στοιχείων, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β του Μονακό ανέλαβε μια προσωπική δέσμευση ξεκινώντας, το 2006, το Ίδρυμά του να δράσει ενάντια στους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας και κάνουν τους πληθυσμούς ευάλωτους. Το Ίδρυμα επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε τρεις κύριους τομείς δράσης: την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα και τους υδάτινους πόρους και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες στους τομείς της έρευνας και των μελετών, της τεχνολογικής καινοτομίας και των πρακτικών που γνωρίζουν κοινωνικά. Προκειμένου να αναλάβει δράση για την προστασία της φύσης, το Ίδρυμα υποστηρίζει έργα σε τρεις κύριες γεωγραφικές περιοχές: τη λεκάνη της Μεσογείου, τις πολικές περιοχές και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε www.fpa2.org